Inspirație, Lifestyle, Sfaturi Utile

Idei de amenajare cu flori a locuinței

Plantele verzi au puterea de a transforma orice spațiu din locuințele noastre și de a crea o atmosferă mai luminoasă, animată și spectaculoasă. Pe lângă aspectul estetic, ele joacă un rol extrem de important în menținerea unei calități optime a aerului din casă și în reducerea poluării. Mulți dintre cei care își doresc să integreze plantele în decorul locuinței nu știu, adeseori, de unde să înceapă.

Cum poate o plantă să schimbe aspectul întregii încăperi

De cele mai multe ori este dificil să găsești idei inedite pentru a decora spațiul din colțurile case, asta dacă ai colțuri în interior sub formă de L. O bună soluție este să folosești plantele preferate.

Alege pentru living o serie de plante care purifică aerul, cum ar fi Ficusul, Dracaena, Sansevieria Trifasciata – sau planta șarpelui, Hedera Helix – iedera englezească etc.

Un ghiveci de dimensiuni impresionante, amplasat chiar lângă canapeaua din living, joacă rolul unei decorațiuni de tip „statement” și va arăta impunător în orice locuință. Alege un exemplar ușor de întreținut, cum ar fi un ficus, o plantă șarpe sau un filodendron. Sunt plante deloc pretențioase și ușor de întreținut, care se simt bine în atmosfera unui apartament. Dacă vrei un arbust cu aspect mai exotic, poți opta pentru un lămâi, un smochin-liră sau o plantă calathea.

Cum să alegi planta potrivită

De asemenea, poți amplasa pe perete rafturi în diferite forme pe care să așezi plante.

Anthurium este o plantă deosebit de elegantă, cu flori albe sau roșii, cunoscută și sub denumirile de « limba-de-foc » sau « flamingo ». Este rezistentă și ne bucură cu flori pe toată durata anului, dacă este corect îngrijită. Preferă locurile cu semiumbră în sezonul cald, iar pe durata iernii o putem așeza în locuri luminate. Este potrivită pentru amenajarea elegantă a apartamentului.

Palmierul Areca este o plantă decorativă înaltă, cu aspect de tufă. Se mai numește și palmier-fluture, pentru că frunzele ample, de un verde proaspăt, se curbează în sus, amintind de aripile fluturilor.

Poți crește fără probleme un palmier Areca în dormitor, pentru că îi place lumina, dar nu razele directe ale soarelui. Udă-l regulat, dar nu excesiv, și șterge-i frunzele de praf când este cazul. Areca ocupă destul de mult spațiu, așa că se potrivește mai bine într-un dormitor cu dimensiuni generoase.

Feriga de camera (Nephrolepis exaltata)

Feriga Nephrolepis este o plantă mereu verde, cu aspect de tufă și cu nevoi puține. Cu alte cuvinte, e foarte ușor de îngrijit. Trebuie s-o uzi doar cand se usucă suprafața pământului din ghiveci (de două ori pe săptămână vara și de trei, patru ori pe lună iarna).

Crește frumos în ghivece suspendate și îi place să stea izolată de alte plante (dacă se simte înghesuită, vârfurile frunzelor se pot usca).

Planta eterna (Zamioculcas zamiifolia)

Una dintre plantele suculente care absorb dioxidul de carbon din aer în timpul nopții este rezistentă Zamioculcas. Nu ocupă foarte mult loc și rareori depășește un metru înălțime, dar se îngrijește ușor și se udă rar, cam o dată pe săpămână. O poți așeza pe pervazul ferestrei, dar nu are neapărat nevoie de atâta lumină naturală – se descurcă și într-un loc umbrit.

Limba soacrei (Sansevieria laurentii)

Probabil te gândești că nu prea are ce căuta Limba soacrei în dormitorul tău, dar să știi că această plantă rezistentă oxigenează atmosfera din încăpere pe timpul nopții. În plus, chiar dacă îi place lumina, preferă să nu stea în dreptul razelor soarelui. Se udă rar, de două ori pe lună în timpul verii și o dată pe lună în restul anului. Nu are nevoie nici de mult spațiu și poate fi adaosul decorativ perfect pentru dormitorul tău.

Lasă un răspuns