Sfaturi Utile

Întreținerea florilor astfel încât să reziste un timp mai îndelungat

Cine nu și-ar dori ca florile primite să reziste cât mai mult timp? Este foarte important să știi cum să pregătești florile ce urmează a fi puse în vază pentru a rezista un timp îndelungat și pentru ca tu să le poți admira în voie zile în șir.

Iată câteva trucuri pe care le poți încerca pentru ca florile tale mult iubite să își păstreze aspectul pe o durată mai mare de timp, bucurându-te astfel de energia și gingășia lor.

Întreținerea florilor naturale

1.Imediat ce primești un buchet, taie cam 2 cm din cozi, la un unghi de 45º, pentru a debloca canalele tulpinelor, apoi pune florile într-o vază curată cu cozile în maxim 5 cm de apă. Dacă este prea multă apă, cozile putrezesc și apa nu mai ajunge la floare. Dacă este prea puțină apă, florile se dezhidratează.

2.Nu așeza florile cu tot cu ambalaj, legate cu fundă sau alte accesorii, deoarece acestea le sugrumă. Lasa-le sa “respire”!

3.Nicio frunză nu trebuie să atingă apa în care stau florile, deoarece frunzele sunt purtătoare de bacterii și în acest fel se accelerează ofilirea florii. Îndepărtați frunzele din partea inferioară a tulpinii.

4.Ține vaza într-un loc cât mai răcoros și ferită de razele directe ale soarelui. Căldura prea mare accelerează dezhidratarea și în plus, ajută la dezvoltarea bacteriilor în apă.

5.Apa trebuie schimbată cel putin la câteva zile, ideal în fiecare zi, mai ales pentru buchetele mari de flori care au un consum mai mare. Atunci cand se schimbă apa se curăță și pereții vasului în care au fost plasate florile.

6.Zahărul este indicat pentru prelungirea vietii trandafirilor, garoafelor și crizantemelor. Pune 100 grame zahăr la 1 litru de apă.

Întreținerea florilor de săpun

Când vine vorba de flori de săpun, lucrurile stau puțin mai simplu. Cel mai important este să nu lași florile într-o încăpere cu grad mare de umiditate sau în locuri cu soare foarte puternic.

Lasă un răspuns